در بسیاری از فرهنگ‌ها موهای سالم نشانه‌ی سلامتی و زیبایی است. مو هم مانند اعضای دیگر بدن برای سلامت به مواد مغذی گوناگونی احتیاج دارد. در واقع کمبود مواد مغذی مورد نیاز رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد. این ۵ ویتامین اصلی را برای جلوگیری از ریزش مو به شما معرفی می‌کنیم.

نکته مهم مصرف این داروهای مکمل در کنار مراقبت‌های روزمره مو مثل عدم استفاده از رنگ موهای ناشناس و متفرقه، عدم استفاده بیش از حد از هرگونه مواد شیمیایی و البته کوتاه کردن موها به طور مرتب است.

 

 

چه ویتامین‌هایی برای رشد مو خوب است؟

 

 

ویتامین آ (Vitamin A)

ویتامین A به غدد چربی پوست برای تولید چربی طبیعی (Sebum) کمک می‌کند. سبوم پوست سر را مرطوب کرده و با این کار به سلامت مو کمک می‌کند. رژیم غذایی که به اندازه کافی ویتامین آ در آن وجود نداشته باشد، ممکن است منجر به مشکلات زیادی از جمله ریزش مو شود.

سیب زمینی شیرین، هویج، کدو حلوایی، اسفناج و کلم کالی (کلم پیچ) میزان زیادی ویتامین A در کنار ویتامین‌های دیگر دارند. همچنین در فراورده‌های حیوانی مانند شیر، تخم مرغ و ماست هم می‌توان این ویتامین را پیدا کرد. روغن ماهی نیز دارای مقادیر بسیار زیادی ویتامین آ است. روغن ماهی از کبد گونه‌ای از ماهیان گرفته می‌شود که منبع بسیار خوبی برای ویتامین آ است.

 

 

ویتامین ب (Vitamin B)

یکی از بهترین ویتامین‌ها برای رشد مو نوعی از ویتامین‌های گروه ب است که به آن بیوتین (Biotin) می‌گویند. تحقیقات مختلفی کمبود ویتامین بی را با ریزش مو در انسان مرتبط دانسته‌اند. مصرف بیوتین به عنوان روشی برای درمان ریزش مو شناخته شده و استفاده می‌شود. هرچند که کمبود ویتامین ب به ندرت اتفاق می‌افتد چرا که این ویتامین در غذاهای مختلفی در فرهنگ غذایی ما وجود دارد.

شما می‌توانید میزان زیادی از این ویتامین را از غذاهایی بر پایه گندم، بادام، گوشت، ماهی و غذاهای دریایی دیگر و سبزیجاتی که برگ‌های سبز تیره دارند به دست بیاورید. غذاهای گوشتی منبع بسیار خوبی برای ویتامین B12 هستند؛ پس اگر رژیم گیاه‌خواری دارید این موضوع را در نظر داشته باشید که لازم است از قرص و مکمل ویتامین B استفاده کنید.

 

 

ویتامین سی (Vitamin C)

رادیکال‌های آزاد می‌توانند مانع رشد و باعث پیری مو شوند. ویتامین C به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی در خنثی کردن تاثیر این رادیکال‌های آزاد موثر است. علاوه بر این بدن شما به ویتامین C برای تولید پروتئینی به نام کلاژن که ماده بسیار مهمی در ساختار مو است، احتیاج دارد. همچنین، بدن برای جذب آهن نیز به ویتامین سی احتیاج دارد.

توت فرنگی، فلفل‌ها، مرکبات، کیوی و گواوا همگی منابع اصلی ویتامین C هستند.

 

 

ویتامین دی (Vitamin D)

میزان ویتامین دی در بدن با آلوپسیا (Alopecia) که نوعی از ریزش مو است مرتبط است. محققین پی برده‌اند که ویتامین دی می‌تواند به ساخت فولیکول‌های جدید کمک کند. فولیکول‌ها همان منافذ کوچک داخل پوست سر هستند که موی جدید می‌تواند در آن‌جا رشد کند.

ویتامین دی به نظر نقش مهمی در ساختمان مو ایفا می‌کند، اما بیشتر تحقیقات بر روی گیرنده‌های این ویتامین یعنی قسمت‌هایی که به آن نیاز دارند، تمرکز می‌کنند و نقش اصلی ویتامین دی در رشد مو هنوز نامشخص است. خیلی از افراد دچار کمبود ویتامین دی هستند و به اندازه کافی هم این ویتامین را دریافت نمی‌کنند.

بدن شما به صورت طبیعی با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ویتامین D تولید می‌کند؛ اما با توجه به شرایطی که در آن زندگی می‌کنیم شاید ایده خوبی باشد که با خوردن غذاهایی که دارای این ویتامین هستند این کمبود را جبران کنیم. ماهی، روغن کبد ماهی و برخی از قارچ‌ها دارای این ویتامین هستند.

 

 

ویتامین ای (Vitamin E)

این ویتامین هم مانند ویتامین سی، آنتی‌اکسیدانی است که از عوارض رادیکال‌های آزاد و عوامل اکسیداتیو دیگر پیشگیری می‌کند. در یکی از تحقیقات افرادی که ریزش مو داشتند، با مصرف مکمل‌های ویتامین E بعد از ۸ ماه، ۳۴.۵ درصد افزایش رشد مو را شاهد بودند.

مغز تخمه آفتابگردان، بادام، اسفناج و آووکادو از منابع خوب ویتامین E هستند.

 

 

آهن (Iron)

آهن به گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند تا اکسیژن را به سلول‌های دیگر برسانند و این قابلیت آهن را به یکی از مواد معدنی اساسی برای فعالیت‌های بدن از جمله رویش مو تبدیل می‌کند.

کمبود آهن یا فقر آهن باعث آنمیا (Anemia) می‌شود که یکی از دلایل عمده ریزش مو محسوب می‌شود و در خانم‌‌ها بسیار رایج است. غذاهایی که دارای میزان زیادی آهن هستند شامل تخم مرغ، گوشت قرمز، اسفناج و عدس هستند.

 

 

روی (Zinc)

زینک نقش مهمی در رویش و ترمیم مو ایفا می‌کند. همچنین کمک می‌کند تا غدد چربی اطراف فولیکول مو نیز به خوبی کار کنند. ریزش مو و کم شدن موی سر یکی از عوارض رایج کمبود زینک در بدن است. تحقیقات نشان داده است که قرص زینک از ریزش مویی که به دلیل کمبود روی ایجاد شده جلوگیری کرده است.

هرچند بر اساس برخی گزارش قرص‌های زینک با دوز بالا در بعضی افراد باعث ریزش مو شده است. به همین دلیل مهم است که دکتر برای شما قرص زینک مورد نیازتان را تجویز کند. به جز این راه بهتری هم وجود دارد که شما روی مورد نیاز بدنتان را از غذاها جذب کنید. گوشت گاو، اسفناج، تخمه کدو و عدس دارای مقادیر زیادی روی هستند.

 

 

غذاها بهترین منبع برای دریافت ویتامین‌هایی است که به آن‌ها احتیاج دارید. اما اگر موفق به دریافت میزان کافی ویتامین‌ها نشوید، مولتی‌ویتامین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند. بر اساس تحقیقات، مکمل‌ها در افرادی که دچار کمبود ویتامین‌ یا مواد معدنی هستند، تاثیر خوبی دارند.

البته اگر فرد دچار کمبود ویتامین نباشد، مصرف دوز بالای ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند برای بدن مضر باشد. پس با دکتر خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که چه کمبودی در بدن خود دارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

17 + 9 =

فهرست